Peuteropvang

gezonde opvang

IKC Prins Bernhardschool biedt gezonde peuteropvang. Wij zorgen voor gezond eten en drinken, zo krijgen de kinderen water aangeboden en maken ze kennis met verschillende soorten fruit. Ook krijgen alle peuters wekelijks beweeglessen en spelen ze veel buiten. Naast dat je kind plezier heeft in het bewegen, stimuleert het bewegen ook het aanleren van motorische, persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden.

  VEel aandacht voor nieuwe woorden

  Ons woordenschatonderwijs start al spelenderwijs bij de peuters. Woordenschatontwikkeling heeft namelijk een directe relatie met schoolsucces. Wij werken bij de peuters en kleuters met de methode Piramide. Ons doel is dat iedere kleuter bij de start van groep 3 over een woordenschat van minimaal 3000 woorden beschikt. Piramide programma geeft onderbouwleerkrachten en pedagogisch medewerkers grip op de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 7 jaar. Door uitdagende, aantrekkelijke activiteiten en spel helpen we jouw kind de wereld te ontdekken, zodat zij zich optimaal ontwikkelen voor de toekomst. Zo’n vliegende start gun je toch ieder kind!

  Naar groep 1

  Onze peuteropvang is gevestigd in een basisschool. Samen vormen zij een integraal kindcentrum (IKC) waarbij opvang en onderwijs onder één dak zit. De peuters spelen dan ook regelmatig samen met de kleuters. Met aantrekkelijke ontwikkelingsmaterialen en educatieve programma’s worden de peuters voorbereid op de kleutergroep. De medewerkers van de peuteropvang en de basisschool vormen een hecht team en hebben intensief contact. Door te profiteren van elkaars deskundigheid zorgen zij samen voor een soepele overstap van je kind naar groep 1.

  Visie

  Als Intergraal Kindcentra bieden we peuteropvang en onderwijs onder één dak. Hierdoor kan jouw kind jarenlang in dezelfde vertrouwde omgeving spelend leren en zichzelf ontwikkelen. Met onze christelijke identiteit als basis zijn alle kinderen welkom.

  Op onze school besteden we veel aandacht aan de basisvaardigheden, leren de kinderen samenwerken en mogen ze zichzelf ontwikkelen tot zelfstandige en zelfredzame mensen.

  Samenwerken met jou als ouder vinden we erg belangrijk. Door samen te werken kunnen we veel van elkaar leren en elkaar ondersteunen in het groei- en leerproces van jouw kind.

  Scroll naar boven